CD Goddelijke liturgie volgens de Byzantijns- Oekraïense ritus.
In het repertoire van Het Lysenko Koor neemt de Byzantijnse liturgie volgens Johannes Chrysostomus een belangrijke plaats in.
Het Lysenko Koor stelt zich ten doel om de Byzantijnse liturgie in
onder andere Nederlandse parochies zo getrouw mogelijk uit te voeren om daardoor bekendheid te geven aan deze schitterende
liturgische vorm.
Je zult het ervaren: deze liturgie is echt een gebed. Een gebed van aanbidding voor het grote Mysterie van God, die vanuit zijn grootheid afdaalt naar ons mensen om ons tegemoet te komen.
De gezangen worden door Het Lysenko Koor, als enige koor in Nederland, helemaal volgens de Slavisch-Byzantijnse traditie in Oekraïens gezongen.
De verbindende teksten worden op deze cd gesproken en gezongen door de Oekraïense abt Damian(Kastran) OSBM en priester Taras Kernytskyy.
Zij zijn daarvoor speciaal naar Nederland gekomen.

Luister naar enkele hoogtepunten van de cd Goddelijke liturgie volgens de Byzantijns- Oekraïense ritus:
Dostojno je       Blahoslowy         Allyluia        My cheruwymiw   Ne majemo  
Dvd van het jubileumconcert op 27 november 2016
Ons 20-jarig jubileumconcert in de Domkerk te Utrecht was een geweldig muziekspektakel, waar zo’n 600 bezoekers getuige van waren.
Mede door een gastoptreden van het fantastische
Oekraïense tenoren kwartet Bel’Canto en de 2 winnaars van het muziekconcours van de muziekschool Dr. M. Antonowycz in Dolyna, Oekraïene, is dit een heel feestelijk festijn geworden. 
Volg ons op
Wil je inlichtingen over mogelijkheden van optredens van Het Lysenko Koor of anderszins: CONTACT 
OVER ONS: Discografie